Pluhár Erika 2021.03.26.

2021. esztendőben, pünkösd (és az ígéret) havának utolsó napjaiban… úgy illik, hogy beköszönjünk! Mert egy valamirevaló sajtóterméknek van első levele, akkor is, ha a kor szavára hallgatva már korántsem sajtolt (nyomtatott) termékről van szó. Íme, első iskolaújságunk, a MÁRT-ON. Kapcsolódjatok!

Az első magyar nyelvű újság, a pozsonyi Magyar Hírmondó címoldala

Maroknyi kis csapatunk készül már egy ideje, hogy közhírré tegye gondolatait, írásait, szerkesztett cikkeit egy iskolaújságban. Az őszi boldog időkben, amikor még járhattunk iskolába (ki gondolta volna, hogy egyszer leírunk ilyet!), elkezdődött a szervezkedés, tervezés a gimisek között, de novemberben becsapott a covidinka. A karantinik bekuckóztak, ám mi néhányan csütörtök esténként tartottuk egymásban az online lelket, és ahogy beindult végre az élet, mi elindítjuk online suliújságunkat.

Átgondolva az elmúlt időszak iskolai történéseit (a gimiseknek nem volt túl sok), úgy döntöttünk, az iskolai események rovatunkat finoman szólva is hanyagoljuk. Nem tehettünk mást. De épp ez az a terület, amit most már mielőbb szeretnénk megtölteni élettel. Örülünk, hogy újra itt vagyunk és találkozhatunk!

Rólunk, bálintsulisokról szólnak majd a hírek (és igen, „velünk lesz tele a sajtó…”). Megírjuk nektek, mi mit olvasunk, nézünk, hallgatunk (kultúra rovat), de azt is, ami a szívünket nyomja (alkotások), vagy azt, mi minen érdekel bennünket a világból (tudomány és technika). Felső tagozatos diákjaink írásait külön rovatban találjátok. HA a kék linkekre kattintotok, megtaláljátok a teljes cikekket.

Tartsatok velünk, de ne csak olvasóként! Kommenteljetek, írjatok – ha tetszenek a cikkek azért, ha szeretnétek kiegészíteni az írásokat, azért, ha hibát találtok benne, akkor azért ragadjatok klaviatúrát! Várjuk újságíró munkatársaink közé az asztalfióknak író grafománokat, de a bloggereket, vloggereket, youtubereket is. Küldhettek nekünk saját verseket, novellákat, grafikákat, festményeket, videókat is – a lényeg, hogy saját alkotás legyen!
A gimiseket várjuk szerkesztői csapatunkba! Jelentkezni itt tudtok: suliujsag@balintsuli.hu

Indulhatunk?

O

N!

Jó olvasgatást kíván: a szerkesztőség,
amelynek tagjai egy-egy idézettel üdvözölnek benneteket

Balassa Eszter 
„A nővéri kapcsolat az egyik legösszetettebb mind közül. Még ha azt hiszik is, hogy nem állhatják egymást, olyan erős kötelék fűzi össze őket, amit jóformán lehetetlen eltépni.” Jane Corry 

Balog Péter
„Egy egyes nem egyes” (B. P.)
„Eddig még senkinek sem lett baja abból, hogy gyorsan ment, csak abból, hogy hirtelen megállt”
(B. P.)

Devecsai Attila 
„And so, being young and dipped in foly 
I fell in love with melancholy”
  Edgar Allan Poe 
„Az esküvő csak temetés tortával”  Rick Sanchez (Rick and Morty) 

Kápolnai Márta

Pátkay Réka
A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!”
Oogway mester

Pluhár Erika
„A létezés egyetlen értelme: értelmet találni neki” (M. Eliade)

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*