Balassa Eszter 2021.03.26.

Sully – Csoda a Hudson folyón

Igaz történet alapján.

Chesley „Sully” Sullenberger fantasztikus pilóta. Azonban, ha mindkét hajtómű leáll, nincs mit tenni, végre kell hajtani a központ parancsát. De mi van akkor, ha tudod, nem érsz el a kijelölt helyre? Sully sikeresen letette a New York-i épületek övezte Hudson jeges vizére a lehetetlen szögben zuhanó gépet. Tárgyalás indul ellene, akár megmentette 155 ember életét, akár nem. Túléli ezt a karrierje? És a családja meddig bírja a nagy nyilvánosságot?

A film tele van izgalommal, összefonódó szálakkal, és körmöt a tenyérbe vájóan stresszes jelenetekkel. Rengeteg érzelmet vált ki az emberből. Félelmet és határtalan megkönnyebbülést, és hogy van valóság alapja, csak tovább fokozza az élményt.

A Da Vinci-kód

A világhírű regény alapján.

Ugyan ki ne hallott volna már a Da Vinci-kódról? A film Dan Brown igen vastag, 2003-as könyvén alapul. A történet tökéletes elegye a történelemnek, a vallási háborúknak, a csavaroknak és a nyomozásnak. A két főszereplő, Robert Langdon, a szimbólumkutató és Sophie Neveu, francia titkosírás-szakértő Párizsban kezdi felgöngyölíteni a rejtélyt, és a gyönyörű keretnek megfelelően Langdon ott is zárja le. A főhősök még egymásban is alig bízhatnak, másokban egyáltalán. Sophie-nak pedig sötét titkokat kell megtudnia meggyilkolt nagyapjáról, aki elindította őket a nyomozás útján.

Elszánt segítő és hátráltató (főleg az utóbbi) mellékszereplők sokaságával találkoznak, rejtvényeket fejtenek meg, az alternatív történelem alapján gondolkodnak, és legyőznek minden akadályt, amit csak eléjük gördítenek.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*