Balassa Eszter 2021.03.26.

Sully – Csoda a Hudson folyón

Igaz történet alapján.

Chesley „Sully” Sullenberger fantasztikus pilóta. Azonban, ha mindkét hajtómű leáll, nincs mit tenni, végre kell hajtani a központ parancsát. De mi van akkor, ha tudod, nem érsz el a kijelölt helyre? Sully sikeresen letette a New York-i épületek övezte Hudson jeges vizére a lehetetlen szögben zuhanó gépet. Tárgyalás indul ellene, akár megmentette 155 ember életét, akár nem. Túléli ezt a karrierje? És a családja meddig bírja a nagy nyilvánosságot?

A film tele van izgalommal, összefonódó szálakkal, és körmöt a tenyérbe vájóan stresszes jelenetekkel. Rengeteg érzelmet vált ki az emberből. Félelmet és határtalan megkönnyebbülést, és hogy van valóság alapja, csak tovább fokozza az élményt.

A Da Vinci-kód

A világhírű regény alapján.

Ugyan ki ne hallott volna már a Da Vinci-kódról? A film Dan Brown igen vastag, 2003-as könyvén alapul. A történet tökéletes elegye a történelemnek, a vallási háborúknak, a csavaroknak és a nyomozásnak. A két főszereplő, Robert Langdon, a szimbólumkutató és Sophie Neveu, francia titkosírás-szakértő Párizsban kezdi felgöngyölíteni a rejtélyt, és a gyönyörű keretnek megfelelően Langdon ott is zárja le. A főhősök még egymásban is alig bízhatnak, másokban egyáltalán. Sophie-nak pedig sötét titkokat kell megtudnia meggyilkolt nagyapjáról, aki elindította őket a nyomozás útján.

Elszánt segítő és hátráltató (főleg az utóbbi) mellékszereplők sokaságával találkoznak, rejtvényeket fejtenek meg, az alternatív történelem alapján gondolkodnak, és legyőznek minden akadályt, amit csak eléjük gördítenek.

Oszd meg velünk véleményed!

%d bloggers like this: